Turism

Turism bär med sig fantastiska affärsmöjligheter. Med innovativa digitala lösningar kan ni möta de utmaningar och möjligheter som finns inom turism. Vi har samlat de tips, inspiration och lösningar ni kan behöva på den här sidan.

Turismen i Sverige ökar för varje år som går

27,6 miljoner gästnätter spenderades i Sverige under juni-augusti 2018. Turisterna kommer både från Sverige och utlandet, den senare gruppen är den som växer mest. Restauranger som satsar på att bli besökta av turister kan öka sin omsättning markant, speciellt om de har understöd av smarta och digitala tjänster.

“Man konstaterar många gånger att det rör sig många turister som man vet är köpstarka och är i rätt sinnesstämning för att konsumera. Mycket handlar om vilka man vill nå och hur man definierar sin målgrupp samtidigt som mycket handlar om hur man når dem innan de kommer till platsen. Att man lyckas kan bero mycket på plats och att man är proaktiv, att man tänker igenom ens möjligheter på förhand och att man får bra kontakt med turismföretagen”

Gabriella, Brands & Product Development Director på Löfbergs.

Så får man tillgång till turister

Turistverksamhet kan verka väldigt nischat men behöver inte alls vara svårt för den restaurang som har rätt verktyg för att bli relevant för turister. Vi har samlat några av de viktigaste sakerna att ha i åtanke när man försöker nå turister.

 • Stor potential

  Cirka 9 miljoner gästnätter spenderades av utländska besökare bara under sommarperioden 2018, att ha koll på var denna stora grupp konsumenter kommer ifrån är oerhört värdefullt.

 • Varifrån de kommer

  Besökare från Norge och Tyskland står för cirka 8% vardera av alla gästnätter i Sverige. Digital marknadsföring mot dessa grupper är ett fantastiskt sätt att öka turistbesöken hos ens restaurang.

 • Köpstarka grupper

  De växande turistgrupperna från Ryssland, Kina och USA är de som spenderar mest när de reser i Sverige. Att rekrytera personal med rätt språkfärdigheter ger en otrolig konkurrensfördel.

 • Betalmöjligheter

  135 Miljarder SEK spenderas årligen av utländska turister i Sverige, därför blir det oerhört viktigt att se till att dessa kan använda de betalmedel som de känner sig trygga och bekväma med.

 • Restaurangvärdet

  Mer än 24 miljarder SEK spenderas på bara restaurangbesök av turister. För att göra vinst av omsättningen som tillkommer av turism finns det många digitala lösningar som håller kostnader låga.

 • Bli ett resmål

  Det fantastiska med marknadsföring är att det går att göra var som helst runt jorden. Genom annonsering på sociala medier, på sökmotorer och liknande kan man nå ut till turister redan innan de klivit på planet.

Möt dina kunder

Vårt erbjudande är särskilt framtaget för restauranger och caféer och inkluderar ett brett utbud av digitala lösningar som kan kombineras med den senaste hårdvaran från Apple.

Svårt att välja eller behöver du hjälp?

Vi finns tillgängliga för att diskutera era behov och de bästa lösningarna för ert företag. Fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss till er inom kort.
[email protected]
08-440 78 00
 1. Mån-Tor: 08:30-17:00
 2. Fre: 08:30-16:00
 3. Lunchstängt alla vardagar 12:00-13:00