Smart Logo

Turism

Turism bÀr med sig fantastiska affÀrsmöjligheter. Med innovativa digitala lösningar kan ni möta de utmaningar och möjligheter som finns inom turism. Vi har samlat de tips, inspiration och lösningar ni kan behöva pÄ den hÀr sidan.

VĂ„ra erbjudanden

Turismen i Sverige ökar för varje Är som gÄr

27,6 miljoner gÀstnÀtter spenderades i Sverige under juni-augusti 2018. Turisterna kommer bÄde frÄn Sverige och utlandet, den senare gruppen Àr den som vÀxer mest. Restauranger som satsar pÄ att bli besökta av turister kan öka sin omsÀttning markant, speciellt om de har understöd av smarta och digitala tjÀnster.

“Man konstaterar mĂ„nga gĂ„nger att det rör sig mĂ„nga turister som man vet Ă€r köpstarka och Ă€r i rĂ€tt sinnesstĂ€mning för att konsumera. Mycket handlar om vilka man vill nĂ„ och hur man definierar sin mĂ„lgrupp samtidigt som mycket handlar om hur man nĂ„r dem innan de kommer till platsen. Att man lyckas kan bero mycket pĂ„ plats och att man Ă€r proaktiv, att man tĂ€nker igenom ens möjligheter pĂ„ förhand och att man fĂ„r bra kontakt med turismföretagen”

Gabriella, Brands & Product Development Director pÄ Löfbergs.

SÄ fÄr man tillgÄng till turister

Turistverksamhet kan verka vÀldigt nischat men behöver inte alls vara svÄrt för den restaurang som har rÀtt verktyg för att bli relevant för turister. Vi har samlat nÄgra av de viktigaste sakerna att ha i Ätanke nÀr man försöker nÄ turister.

 • Stor potential

  Cirka 9 miljoner gÀstnÀtter spenderades av utlÀndska besökare bara under sommarperioden 2018, att ha koll pÄ var denna stora grupp konsumenter kommer ifrÄn Àr oerhört vÀrdefullt.

 • VarifrĂ„n de kommer

  Besökare frÄn Norge och Tyskland stÄr för cirka 8% vardera av alla gÀstnÀtter i Sverige. Digital marknadsföring mot dessa grupper Àr ett fantastiskt sÀtt att öka turistbesöken hos ens restaurang.

 • Köpstarka grupper

  De vÀxande turistgrupperna frÄn Ryssland, Kina och USA Àr de som spenderar mest nÀr de reser i Sverige. Att rekrytera personal med rÀtt sprÄkfÀrdigheter ger en otrolig konkurrensfördel.

 • Betalmöjligheter

  135 Miljarder SEK spenderas Ärligen av utlÀndska turister i Sverige, dÀrför blir det oerhört viktigt att se till att dessa kan anvÀnda de betalmedel som de kÀnner sig trygga och bekvÀma med.

 • RestaurangvĂ€rdet

  Mer Àn 24 miljarder SEK spenderas pÄ bara restaurangbesök av turister. För att göra vinst av omsÀttningen som tillkommer av turism finns det mÄnga digitala lösningar som hÄller kostnader lÄga.

 • Bli ett resmĂ„l

  Det fantastiska med marknadsföring Àr att det gÄr att göra var som helst runt jorden. Genom annonsering pÄ sociala medier, pÄ sökmotorer och liknande kan man nÄ ut till turister redan innan de klivit pÄ planet.

Möt dina kunder

VÄrt erbjudande Àr sÀrskilt framtaget för restauranger och caféer och inkluderar ett brett utbud av digitala lösningar som kan kombineras med den senaste hÄrdvaran frÄn Apple.