Uteserveringar

Vad vore en sommar utan uteserveringar? Med innovativa digitala lösningar kan ni möta de utmaningar och möjligheter som finns med bedriva uteservering. Vi har samlat de tips, inspiration och lösningar ni kan behöva på den här sidan.

En säsongsmarkör

I norden är uteserveringar en riktig markör för årstider. När restauranger öppnar sina uteserveringar vet man att våren är på väg, under sommaren vallfärdar människor till sina favoritcaféer och -restauranger med uteserveringar. Att omfamna möjligheten och att lyckas med sin uteservering blir enkelt om man har rätt redskap och tjänster med sig. Med Smart Restaurang är det enkelt att lyckas.

“När man etablerar uteserveringar är ofta ytan i sig utmaningen. Det är ofta en ganska liten plats som tar emot många människor. Det ska vara smidigt, trevligt och samtidigt inspirerande för gästen. Därtill är det viktigt att skapa förutsättningar för att personal ska kunna röra sig, hantera beställningar och återkoppla så att gästen får en friktionsfri upplevelse. Branschen har nog en hel del potential att utvecklas vad gäller att skapa rätt förutsättningar för det, framför allt när det gäller tekniska lösningar”

Gabriella,Brands & Product Development Director på Löfbergs.

6 saker att ha koll på när man driver en uteservering

Uteserveringen är en av de roligaste utmaningarna man kan möta i restaurangbranschen. Med rätt redskap, kunskap och stöd blir det möjligt att skapa en lönsam uteservering.

 • Möjliggör lönsamhet

  De två bästa månaderna för svenska restauranger är juni och juli. Att synas och vara tillgänglig när människor letar uteservering att besöka blir A och O för att skapa lönsamhet.

 • Öppna tidigt

  1 April är startdatumet för de större uteserveringarna i Stockholm, Göteborg och Malmö. Redan då börjar de första gästerna anlända, med digitala lösningar kan man komma igång sömlöst.

 • Var synlig

  I mitten på mars börjar lokala tidningar och webbtidningar lista uteserveringarna. Att börja annonsera i tid är ett smart sätt att synas när uteserveringar börjar listas.

 • Håll koll

  Liksom resten av restaurangbranschen behöver uteserveringar följa strikta regler och lagar. Det finns som tur är digitala redskap som kan hjälpa er möta sådant som det rökförbud börjar gälla för uteserveringar.

 • Undvik trubbel

  Personalrekrytering är den största huvudvärken för många restaurangägare. Att använda smart schemaläggning, rekrytering och inlärning är den bästa kombinationen för att undvika problem med för lite personal på för många gäster.

 • Skapa upplevelser

  Allt fler kunder efterfrågar sömlösa upplevelser när de besöker restauranger. För att minska stressen för sin personal kan man se till att undvika onödig väntan med smidig betalning och interaktion.

Möt dina kunder

Vårt erbjudande är särskilt framtaget för restauranger och caféer och inkluderar ett brett utbud av digitala lösningar som kan kombineras med den senaste hårdvaran från Apple.

Svårt att välja eller behöver du hjälp?

Vi finns tillgängliga för att diskutera era behov och de bästa lösningarna för ert företag. Fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss till er inom kort.
[email protected]
08-440 78 00
 1. Mån-Tor: 08:30-17:00
 2. Fre: 08:30-16:00
 3. Lunchstängt alla vardagar 12:00-13:00